Ranskan vaihtotaseen alijäämä kasvoi 1,9 miljardiin euroon helmikuussa 2025, suurin 10 kuukauden aikana. Hyödyketaseen alijäämä nousi 6,4 miljardiin, kun taas palvelutaseen ylijäämä hieman parani.
Ranskan maksutaseen alijäämä laajeni 1,9 miljardiin euroon helmikuussa 2025, kun se oli edellisessä kuussa alennettu 1,3 miljardia euroa. Tämä on suurin alijäämä huhtikuun 2024 jälkeen, kun tavaratilin vaje kasvoi merkittävästi 6,4 miljardiin euroon tammikuun 5,8 miljardista. Palvelutaseen ylijäämä puolestaan nousi hieman 4,1 miljardiin euroon 4 miljardista. Lisäksi ensisijaisen tulon ylijäämä pysyi ennallaan 4,3 miljardissa euroossa, kun taas toissijaisen tulon alijäämä säilyi 3,9 miljardissa euroossa.
Saksan DAX-indeksi nousi yli prosentin tiistaina, palaten yli 20 000 pisteen rajan ja katkaisten neljän päivän laskusarjan, joka oli pudottanut indeksin neljän kuukauden alimmalle tasolle kiihtyvien kauppajännitteiden keskellä. Nousua tukivat toiveet Yhdysvaltojen pehmentävän tariffikantaa, vaikka epävarmuus säilyikin. Kiinan kauppaministeriö lupasi "taistella loppuun asti" vastauksena entisen presidentti Trumpin uhkaukseen 50 %:n tariffista kiinalaisista tuonnista. Euroopan komissio ehdotti teollisuustuotteiden tariffien poistoa, mutta Trump hylkäsi tarjouksen. Siemens Energy ja Sartorius olivat merkittävimpiä nousijoita.
Hopean hinta vakiintui yli 30 dollarin unssihinnan tiistaina sijoittajien arvioidessa globaaleja kauppajännitteitä ja niiden vaikutusta talouteen. Metallin hinta oli laskenut edellisellä viikolla riskien väistelyn myötä, mutta mieliala koheni hieman, kun Trump ilmaisi halukkuutensa neuvotteluihin. Yhdysvaltain valtiovarainministeriö kertoi, että lähes 70 maata on ottanut yhteyttä tariffien helpottamiseksi. Trump uhkasi kuitenkin 50 %:n lisätariffeilla Kiinan tuotteille, mikä lisäsi epävarmuutta kaupankäynnin kehityksestä.
Britannian osakemarkkinat nousivat yli prosentin tiistaina katkaisten neljän päivän laskusarjan, joka oli alkanut kauppajännitteiden kiihtyessä. Indeksi oli pudonnut noin 11 % ja menettänyt noin 235 miljardia puntaa markkina-arvostaan. Rolls-Royce ja BAE Systems olivat merkittäviä nousijoita, samoin kaivosyhtiöt Glencore ja Antofagasta kuparin hinnan nousun myötä. Öljyjätti BP ja Shell hyötyivät raakaöljyn hinnan noususta.
Itävallan kauppataseen ylijäämä kaventui jyrkästi 0,31 miljardiin euroon tammikuussa 2025 edellisvuoden 0,81 miljardista eurosta, kun viennistä laski ja tuonti kasvoi. Vuositasolla vienti laski 1,7 % 15,8 miljardiin euroon, kun koneiden ja ajoneuvojen myynti väheni 10,1 %. Vienti EU:n ulkopuolelle laski 8 %, mutta EU:n sisällä kasvoi 1,5 %. Tuonti puolestaan kasvoi 1,5 % 15,49 miljardiin euroon valmistettujen ja jalostettujen tuotteiden kysynnän kasvun myötä.
Euroopan osakemarkkinat nousivat tiistaina neljän päivän laskusarjan jälkeen. STOXX 50 ja STOXX 600 -indeksit nousivat 1,7 % ja 1,5 %, kun ne olivat pudonneet 8 ja 14 kuukauden alimpiin tasoihinsa. Kauppajännitteet säilyivät korkeina, ja EU varoitti vastatoimista Kiinan vannottua puolustavansa etujaan. LVMH, Hermès ja ASML olivat merkittäviä nousijoita.
Kiinan osakemarkkinat nousivat tiistaina Pekingin toimiessa vakauttaakseen markkinoita kauppajännitteiden keskellä. Shanghain ja Shenzhenin pörssit nousivat 1,58 % ja 0,64 %, kun valtionyhtiöt ilmoittivat osakeostoistaan ja keskuspankki tuki pääomasijoitusrahasto Central Huijinin päätöstä lisätä osakeostoja. Nousu tuli, vaikka Trump uhkasi 50 %:n tariffien korotuksella Kiinan tuotteille. Kiinan viranomaiset torjuivat uhkauksen ja kutsuivat sitä "kiristykseksi". Kweichow Moutai ja Contemporary Amperex olivat merkittäviä nousijoita.
Ranskan kauppataseen alijäämä laajeni 7,9 miljardiin euroon helmikuussa 2025, ylittäen markkinoiden odotukset. Alijäämä oli suurin syyskuun 2024 jälkeen, kun tuonti kasvoi 2,4 % 57,5 miljardiin euroon. Viennin kasvu jäi vaisuksi 49,7 miljardiin euroon, kun kuljetusvälineiden ja jalostettujen öljytuotteiden kysyntä laski. Vienti EU:hun ja Lähi-itään väheni, mutta kasvoi Amerikkaan ja Aasiaan.